Halkın gerçek gündemine dönün – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 03:28

Halkın gerçek gündemine dönün – Kocaeli Gazetesi

Halkın gerçek gündemine dönün – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

16 Ekim 2024 - 9:00


Ercan: Halkın gerçek gündemine dönün

Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan gündeme dair yaptığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta AKP’li Halil Güngör Dokuzlar’a sorduğu sorulara ilişkin siyaset jargonuna uygun olmayan şekilde aldıkları cevap tarzını eleştiren Ercan, “Açıklamalarımız ve sorularımız yetmemiş olacak ki yine dayanaksız konuşmalarına devam ediyor. Bakın arkadaşlar dönemin İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan 2011 yılında, “Parası olmayan insanların tuvalet gibi biyolojik bir ihtiyacını giderememesi doğru bir yaklaşım olamaz.  İzmit Belediyesine ait kiraya verilen mevcut tuvaletler kira sözleşmeleri bittiğinde tekrar yenilenmeyecek ve bedava olarak vatandaşın kullanımına sunulacaktır. Parası olan kadar parası olmayanı da düşünmek zorundayız. İnsan ve çevre sağlığı açısından bu uygulamayı gerekli görüyoruz” şeklinde bir açıklama yapmıştır. Doğru da söylemiş. Ama bu sözlerin sonrasında Fevziye Camii tuvaleti 2026 yılına kadar ihale edilmiştir seçim kazanamayan Dokuzlar’a sormak istiyorum? Aslında ona cevabını partisinin o dönemki belediye başkanı vermiştir. Biz halkın gerçek gündemine dönün dedikçe kent için yapılanları küçümsüyorlar” sözlerini kullandı.  

 “MASAL ANLATIR GİBİ”

Ercan açıklamasını, “Gelelim kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar’ın otopark iddialarına. Adeta masal anlatır gibi. İzmit’te 8 bin araçlık ücretsiz otopark varmış öyle mi? Merak ediyoruz, bu 8 bin araçlık otoparkları nerede saklıyorlar? Bir harita üzerinde gösterirlerse, hepimiz aydınlanmış oluruz. Sahil şeridi boyunca park edilen arabalar mı bu sayıya dahil, yoksa kaldırımları mı otoparktan sayıyorlar? Hani, nerede bu 8 bin araçlık otoparklar? Halk olarak biz de bilelim ki, yararlanalım. Bir de şu gerçek var: Kocaeli gibi hızla büyüyen bir şehirde, sahil kenarları ve yol üstü park yerleri hariç sadece 2 bin 297 araçlık otopark bulunuyor.

Ercan: Halkın gerçek gündemine dönün

“HAYAL ÜRÜNÜ”

Seçim kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar’ın iddia ettiği gibi 8 bin araçlık otopark kapasitesi hayal ürünüdür. Gerçekte ise ciddi bir otopark sorunu yaşıyoruz. Bizde cadde kenarlarına, kaldırımlara park edilen arabaları “otopark” diye saymak bir alışkanlık olabilir ama modern bir şehirde buna otopark denemez. Madem otoparklar konusunda bu kadar rahat ve iddialısınız, buyurun gösterin bize o 8 bin araçlık alanı. Sahil kenarlarına park eden arabalar dışında bir çözüm varsa, öğrenmek isteriz. Yoksa Kocaeli gibi bir büyükşehirde, bu kadar yetersiz bir otopark kapasitesiyle övünmek, en hafif tabiriyle halkın aklıyla alay etmektir. Sizin bakış açınızla otopark sorununu çözmek için şehrin tüm sahil şeridini otopark yaparsak otopark sorunu çözülecektir.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.