Türk mutfağının sevilen yemekleri-1 - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Ekim 2024 - 15:29

Türk mutfağının sevilen yemekleri-1

Türk mutfağının sevilen yemekleri-1
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 14:15


Malzemeler
Kuru Fasulye İçin:2 su bardağı kuru fasulye1 adet soğan2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)1-2 adet yeşil biber (isteğe bağlı)TuzKarabiberSu (kıvamına göre)
Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç3 su bardağı su2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağıTuz
Yapılışı
1. Kuru Fasulyeyi Hazırlama:
Suda Bekletme: Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. (Bu adım isteğe bağlıdır; hızlı bir yöntem olarak kaynar su ile de haşlayabilirsiniz.)Haşlama: Beklettiğiniz fasulyeleri süzüp taze su ile bir tencereye alın. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika haşlayın, sonra süzün.
2. Kuru Fasulye Pişirme:
Soğanı Kavurma: Aynı tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.Salçaları Ekleme: Domates ve biber salçasını ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.Fasulyeleri Ekleyin: Haşlanmış fasulyeleri ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak doğranmış yeşil biberi ekleyin.Su Ekleme: Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.)
3. Pilavı Hazırlama:
Pirinç Hazırlığı: Pirinci yıkayıp 30 dakika suda bekletin, sonra süzün.Pilav Pişirme: Tereyağını veya zeytinyağını bir tencerede ısıtın, pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından tuz ve suyu ekleyin. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce 10 dakika demlendirin.
Servis
Pilavı tabaklara alın, üzerine kuru fasulyeyi yerleştirin. İsterseniz yanında turşu ve cacık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam