Araplardan Kartepe’ye artık rağbet yok! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 17:20

Araplardan Kartepe’ye artık rağbet yok! – En Kocaeli

Araplardan Kartepe’ye artık rağbet yok! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

18 Ekim 2024 - 11:07

Kocaeli’nin doğa ve kış turizminin önemli merkezlerinden Kartepe Maşukiye ve Başiskele Yuvacık mahallelerinde Arap yatırımcılar artık gayrimenkule eskisi kadar rağbet göstermiyor. Öte yandan Arap turistler bölgedeki restoran ve otellerin fiyatlarından yakındığı ve bu şikayetlerin giderek arttığı ifade ediliyor.

DÖVİZ KURU DURAĞANLAŞTI

Arap turistlerin bölgeden giderek çekildiğine yönelik iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe ekonomik durumun artık turistler üzerinde de etkili olduğunu söyledi. Konu hakkında gazetemize konuşan Öçbe “ Önceden satışlarımız gayet iyiydi. Ancak son dönemlerde özellikle Arap turistler fiyatları pahalı bulmaya başladı. Bunda döviz kurunun durgunlaşması da etkili oldu. Paraları artık katlanarak değerlenmiyor.

ONLAR DA MENÜ İSTEMEYE BAŞLADI

Önceden menü istemezlerdi. Artık Arap müşterilerimiz de menü istemeye başladı. Biz vatandaşımıza da turiste de aynı fiyatı sunuyoruz. Bir ayrımcılık yapmıyoruz. Eskisine göre bir kırılma yaşandığı doğru. Bunu satışlarımızdan gözlemliyebiliyoruz.

ÇOĞU BURADA GAYRİMENKUL SAHİBİ OLDU

Yaz dönemini biraz düşük geçirdiğimizi söyleyebilirim. Ancak burada hem yaz hem kış turizmi yaşanıyor. Vatandaşlarımız yazın denize kışın ise Kartepe’ye gelmeyi tercih ederken Arap turistler de genelde yaz aylarında burada oluyorlar. Şimdi okul dönemi başladı. Tatil sezonu bitti. Son günlerde bu yönde bir azalma oldu diyebiliriz. Çoğu burada gayrimenkul sahibi oldu. Eskisi kadar dışarıya da çıkmıyorlar.

KENDİ ARALARINDA ALIM SATIM YAPIYORLAR

Ancak emlakçılar geçen senelere göre sinek avladıklarını söylüyor. Yabancıların bölgeden gayrimenkul alımları düşüyor. Yeni yatırımcı gelmiyor. 5 yıl önce gayrimenkul sahibi olanlar vatandaşlık aldılar. Artık kendi çevrelerinde alım satım ve kiralama işlemleri yapıyorlar. Bunları da artık takip etmek mümkün olmuyor” ifadelerinde bulundu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam