CHP’li YILDIZLI, ÖZBEKİSTAN’A GİDİYOR – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

23 Ekim 2024 - 23:31

CHP’li YILDIZLI, ÖZBEKİSTAN’A GİDİYOR – Kocaeli Gazetesi

CHP’li YILDIZLI, ÖZBEKİSTAN’A GİDİYOR – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

23 Ekim 2024 - 16:12


CHP'li YILDIZLI, ÖZBEKİSTAN'A GİDİYOR

Haber albümü için resme tıklayın

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, 27 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Özbekistan Parlamento Seçimlerinde, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) gözlemcisi olarak Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e gidiyor.

CHP'li YILDIZLI, ÖZBEKİSTAN'A GİDİYOR

Özbekistan Parlamento Seçimlerinde toplam 19 milyon 593 bin 838 seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Özbekistan Merkezi Seçim Komisyonu tarafından uygun bulunan beş siyasi parti seçimlere katılıyor. Bunlar;

-Liberal-Demokrat Parti,

-Milli Diriliş Demokrat Partisi;

-Ekoloji Partisi;

-Halk Demokrat Partisi;

-Adalet Sosyal Demokrat Partisi.

27 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Özbekistan Parlamento Seçimlerinde Yasama Meclisine 150 Milletvekili, Senatoya 56 Senatör, Karakalpakistan Yüksek Meclisine 65 temsilci ve Taşkent ve diğer vilayetlerdeki şehir meclislerine 208 temsilci seçilecek.

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonunda kesin sonuçların açıklanmasının ardından 29 Ekim Salı günü Yıldızlı ve TÜRKPA heyetinin yurda geri dönmesi bekleniyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.