Eski Mahalle Oyunu “Topaç” Kocaeli’de Yeniden Canlandı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 06:38

Eski Mahalle Oyunu “Topaç” Kocaeli’de Yeniden Canlandı

Eski Mahalle Oyunu “Topaç” Kocaeli’de Yeniden Canlandı
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 8:14

120 views

Kocaeli’nin eski mahalle kültüründen bilinen ve Anadolu’da unutulmaya yüz tutmuş topaç oyunu, şehirde düzenlenen etkinlikle çocuklara tanıtıldı. Yöresel kıyafetleriyle dikkat çeken kadınlar, öğrencilere topacın tarihini anlatırken nasıl oynanacağını da gösterdi.

Uluslararası Müzeler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik, Kocaeli Müze Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinlikte topaç oyununu tanıtan kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu. Öğrenciler, topaç oyununu öğrenerek keyifli zaman geçirdi.

Etkinliğe katılan lise öğrencisi Ecenur Kardeş, “Eski ve yüz yüze oynanan oyunların daha iyi olduğunu düşünüyorum. Şimdi genelde telefon ve tabletle vakit geçiriyoruz. Eskiden insanlar oturup sohbet eder, hep beraber ailecek toplanırlardı” dedi.

Topaç oyununa katılan Sena Nur Toklu ise, “Bence eski oyunlar daha güzel. Mahalle kültürü eskisi gibi geri gelmeli. Annelerimizin, babalarımızın zamanında mahalle kültürü vardı ve onlar bizden daha mutlulardı” şeklinde konuştu.

Eren Ayaz Demir ise, “Yeni nesil olarak eski oyunları özlüyoruz ama şu anki çocuklar da hep telefonlara bakıyor” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Yerel Kültür Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Efe, “Biz de onu özellikle canlandırmak için çocuk etkinliklerinde, öğrencilerle buluşmalarımızda tekrar gündeme alıyoruz. Amacımız, unutulmaya yüz tutmuş oyunları gün yüzüne çıkarmak ve gençlere tanıtmak” dedi.

Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük ise, “Müzelerde eğitim ve araştırma temasıyla düzenlenen etkinliklerimizden biri olan müzeFest kapsamında lise çağındaki öğrencilerimiz müzemizi yakından tanıma fırsatı buldu” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam