Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Müzeler Haftası’nda Yöresel Değerleri Yeniden Canlandırdı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 11:45

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Müzeler Haftası’nda Yöresel Değerleri Yeniden Canlandırdı

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Müzeler Haftası’nda Yöresel Değerleri Yeniden Canlandırdı
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2024 - 7:24

113 views

Kocaeli’nin zengin yerel kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Müzeler Haftası’nda dopdolu etkinliklere ev sahipliği yaptı. Müzenin en dikkat çeken etkinlikleri arasında kilim, topaç ve masal atölyeleri bulunuyordu. Geleneksel kirkit kilim tekniklerinin öğretildiği kilim atölyesi, temel bilgilerin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri canlandırdı. Topaç atölyesi ise ziyaretçileri geçmişe götürerek geleneksel oyunları yeniden yaşattı. Masal atölyesinde ise Kocaeli’nin yerel masalları anlatılarak, bu masallarda geçen yerel kültüre ait ögeler tanıtıldı.

Müzenin etkinliklerine ilköğretim okullarından büyük ilgi gösterilirken, Yarımca Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencilerine özel bir kilim atölyesi düzenlendi. Ayrıca üniversite öğrencileriyle yapılan söyleşiler de etkinliklerin renkli geçmesini sağladı. Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Kulübü’nün özel projesi olan Kocaeli Değerleri Fotoğraf Sergisi de müzenin ziyaretçilerine sunuldu. Sergi, Kocaeli’nin eşsiz kilim geleneği ve günümüzdeki durumu hakkında bilgi veren fotoğraflara ev sahipliği yaptı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam