Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Hibeli Çilek Fidesi Dağıttı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 23:03

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Hibeli Çilek Fidesi Dağıttı

reklam
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Hibeli Çilek Fidesi Dağıttı
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2023 - 8:58

74 views
reklam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Hibeli Çilek Fidesi Dağıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl arazilerin tarıma kazandırılması ve üreticilerin alternatif ürünlere yönlendirilmesi amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli 118 bin çilek fidesi dağıttı. Proje kapsamında çiftçilere malç naylonu ve damla sulama borusu desteği de sağlandı. Üreticiler, Kocaeli iklim şartlarında 5,5 aya kadar verim alınabilen albion cinsi çilek fidelerini toprakla buluşturdu. Desteklerden memnun olan çiftçiler, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yüzde 50 hibeli albion cinsi 118 bin çilek fidesi dağıttı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, atıl arazilerin tarıma kazandırılması, üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere ve yeni üretim tekniklerine yönlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda, çilek bahçesi tesisi kurmaları için çiftçilere yüzde 50 hibeli 118 bin çilek fidesi, malç naylonu, damla sulama borusu desteği verildi.

Gerekli ekipmanı alan çiftçiler, Kocaeli iklim şartlarında nisan sonlarından başlayarak 5,5 aya kadar verim alınabilen çileğin fidelerini toprakla buluşturdu.

Gölcük ilçesinden üretici Eser Ersadıç, belediyenin verdiği desteklerden memnun olduklarını belirterek, “Mahsulü aldıktan sonra daha memnun olacağız. Albion yediveren cinsi çilek fideleri kaliteli. Tahir Büyükakın başkanımıza teşekkür ediyorum. Özellikle genç çiftçi olarak verdiği desteklerle bizi üretime teşvik ediyor.” ifadelerini kullandı.

Karamürsel ilçesinden Sadettin Şakıyan da 10 dönüm bahçesinde ceviz ve çilek yetiştirdiğini, ayrıca hayvancılıkla uğraştığını kaydetti.

Uzun yıllardır çilek yetiştirdiği için tecrübeli olduğunu bildiren Şakıyan, albion türünün bölge için ideal cins olduğunu ve verimli yetiştiğini kaydetti. Şakıyan, destekleri için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kandıra ilçesinden çiftçi İrfan Özer, çileklerin dikimi ve bakımı için Muhtarlık İşleri Dairesinin ziraat mühendislerinden gerekli teknik bilgileri aldıklarını belirtti.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam