İzmit Körfezi’ndeki Deniz Çayırları Belgesel Filmiyle Tanıtıldı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 06:12

İzmit Körfezi’ndeki Deniz Çayırları Belgesel Filmiyle Tanıtıldı

reklam
İzmit Körfezi’ndeki Deniz Çayırları Belgesel Filmiyle Tanıtıldı
Son Güncelleme :

07 Kasım 2023 - 8:47

133 views
reklam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle İzmit Körfezi’ndeki deniz çayırlarını tanıtmak ve korumak amacıyla belgesel film hazırladı. Filmde, su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından gerçekleştirilen dalışta, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay ve ekibi de yer aldı. Deniz çayırlarının oksijen üretimindeki önemine dikkat çeken Ceylan, bu canlıları korumanın yaşamı korumak anlamına geldiğini vurguladı. Atalay ise Marmara Denizi’nin biyoçeşitliliğini korumak için çalıştıklarını ve çayırların etrafında yaşayan canlıların hayatını devam ettirdiğini belirtti.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi açıklarında İzmit Körfezi’nin derinliklerinde bulunan deniz çayırları kayda alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, İzmit Körfezi’ndeki deniz çayırlarının tanıtılması ve korunması için Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle belgesel film hazırladı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve Değirmendere Sualtı Sporları Kulübünün destekleriyle, su altı görüntü yönetmeni ve belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan tarafından gerçekleştirilen dalışa, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay ve ekibi de katıldı.

Ceylan

, AA muhabirine, insanların soluduğu havadaki oksijenin yüzde 20’sini deniz çayırlarına borçlu olduğuna dikkati çekerek, bu canlıları korumanın bir anlamda yaşamı korumak anlamına geldiğini vurguladı.

Atalay da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, Marmara Denizi’nin bu bölgesini canlandırmaya, biyoçeşitliliği korumaya çalıştıklarını ve birçok projede birlikte hareket ettiklerini anlattı.

Çalışmaların olumlu sonuçlarını görüntülemenin ayrı keyif olduğunu belirten Atalay, Marmara Denizi’nde oldukça güçlü çayırların bulunduğunu ve bunların etrafında kümelenen pek çok canlının hayatını devam ettirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam