Hafize Gaye Erkan’ın istifasına Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten ilk yorum - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 09:10

Hafize Gaye Erkan’ın istifasına Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten ilk yorum

reklam
Hafize Gaye Erkan’ın istifasına Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten ilk yorum
Son Güncelleme :

03 Şubat 2024 - 8:01

214 views
reklam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın istifası sonrası açıklama yaptı. Hafize Gaye Erkan’ın aldığı kararın tamamen şahsi ve kendi takdiri olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Önerim doğrultusunda yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın istifa kararı sonrası bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, açıklamasında “Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir.” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görevinden affını istediğini açıkladı. Gaye Erkan’ın kararı sonrası Bakan Şimşek’ten açıklama geldi.

“HAFİZE GAYE ERKAN’IN ALDIĞI KARAR TAMAMEN ŞAHSİDİR VE KENDİ TAKDİRİDİR”

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Şimşek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır. Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“YENİ ATANACAK BAŞKANA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Bakan Şimşek açıklamasının devamında, “Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadelerini kullandı.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam