Büyükşehir’den Başiskele’ye 300 milyonluk proje! - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 11:31

Büyükşehir’den Başiskele’ye 300 milyonluk proje!

reklam
Büyükşehir’den Başiskele’ye 300 milyonluk proje!
Son Güncelleme :

03 Kasım 2021 - 9:50

164 views
reklam

Saadet Partili meclis üyesi Mustafa Gürsoy meclis toplantısında sordu, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü harita üzerinde yanıtladı

Başiskele Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısı bugün belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye başkanı Yasin Özlü’nün başkanlık ettiği meclis toplantısında gündem maddeleri kısa sürede meclisten geçti.

SABAH VE AKŞAMLARI

Gündem maddelerinden sonra gündem dışı söz alan Saadet Partili meclis üyesi Mustafa Gürsoy kürsüye çıktı, trafik ve ulaşım sorunlarına dair şunları söyledi: “Bölgemizde ciddi bir nüfus artışı var. Kente çok yoğun bir talep de var. Bunun getirdiği bir trafik sorunu da var. Hepimiz sabah ve akşamları bunu birebir yaşıyoruz. Hatta gittikçe de büyüyor. Yaklaşık bir sene önce bu sorunu gördüm. Büyükşehir’e bununla ilgili iki adet önerge de verdim.

BİZE DÜŞEN NE VARSA

Asıl problem, D-130 karayolunda geciken çözümlerin, Başiskele’nin içine basmasından kaynaklanıyor. Gerçekten Başiskele’de ciddi anlamda trafik sorunu yaşıyoruz. Konuyla ilgili sayın başkandan ve Büyükşehir’in bir an önce çözüm üretmeleri gerektiğine inanıyorum. Kent daha büyük sorunlarla karşı karşıya gelmemeli. Bunu hatırlatmak istiyorum. Bize düşen ne varsa biz sonuna kadar varız.

OTOPARKLAR, OKULLARA ULAŞIM

İkinci konu otoparklarla. Bakanlığın çözümleri bana göre yetersiz. Büyükşehir’in çalışmaları da var. Ama sorun giderek büyüyor. Bu konuyla ilgili de çalışma yapmamız gerekiyor. Bunları sadece hatırlatma bazında söylüyorum. Ulaşımla ilgili diğer sorunumuz. Kent içi ulaşımla ilgili. Şimdi Paşadağ’da bir okul açıldı. Bu konuyla ilgili çözümün acilen yapılması lazım. Bir servis var ve yaklaşık 1 saat sürüyor. Bu sorunun da hızlı bir şekilde çözülmesi gerekiyor.”

KORİDOR PROJESİ

Mustafa Gürsoy’un sorularına yanıt vermek için ayağa kalkan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, sinevizyondaki haritanın yanına giderek şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyemiz, yeni il emniyet müdürlüğünün yanındaki dereden Yeniköy kavşağına kadar bir koridor projesi hazırladı, yan yollarıyla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğüne sundu. Tabi bu bir koridor projesi. Etap etap yapılacak.

ÖNEMLİ OLAN AKICILIK

Bu güzergahı birlikte planlamadığınız zaman 100’lük pimaş’tan 50’lik pimaş’a düşmek gibi oluyor. Yani olmuyor. Önemli olan akıcılığı sağlamak. Halbuki bu proje çok büyük bir proje. Yaklaşık 300 milyonluk bir proje. Emniyet sapağının çözümü, Yuvacık Sapağının çözümü, belediye bağlantısının çözümü, mevcut kavşak kollarının genişletilmesi, Yeniköy kavşağının genişletilmesi vesair ciddi bir proje.

KARAYOLLARININ İTİRAZLARI

Karayolları ile prensipte anlaşıldı. Proje ihalesi aşamasına geçildi. Ama bir takım ufak sorunlar var. Karayollarının ısrarla istediği bir takım katılımların daha geniş bırakılması, bir takım yola giren sokakların kaldırılması veya bizim de itiraz ettiğimiz, imar yollarımızın yan yollara çıkması gibi. Bunlar teknik tartışmalar. Halen sürüyor. Ama kısa sürede biter. Şu ana kadar alınan mesafe iyi.

BÜYÜKŞEHİR’İN EN ÖNCELİKLİ PROJESİ

Aslında bu problem Başiskele’nin trafik problemi değil. Başiskele’nin önünden geçen D-130 karayolundan kaynaklanan problem. Bundan dolayı trafik geriye doğru basıyor. D-130’a katılımın olduğu pek çok yerde, yan yollar olmadığı için, D-130’a direkt girdiğimiz için sıkıntı çıkıyor.
Ama yeni proje ile Makine Kimya’nın oradaki problemler de çözülüyor, belediyenin önündeki problemler de çözülüyor. Alt ve üst geçit problemleri çözülüyor. Büyükşehir’in en önemli, en öncelikli iki projesinden biri bu. Bundan daha öncelik verdikleri koridor projesi yok açıkçası.

ÖNCE YOLU GENİŞLETECEKLER

D-100 üzerindeki problemlerin büyük bölümü çözüldü. Bir tek Derince limanının orası kaldı karşıda. Otoyola katılımı büyük bir proje olduğu için bekledi. Özetle şu anda iki proje kaldı. Bu dönem içinde biteceğini düşünüyoruz. İlk önce yolu genişletip akıcılığını sağlayacaklar.

HERKES ARACINI BURAYA GETİRİYOR

Otopark noktasında biz mümkün olan her alanı değerlendirmeye çalışıyoruz. Birçok alanda otopark oluşturduk. Oluşturmaya devam edeceğiz. Tabi araç sahipliği çok yaygın bir ilçe. İkinci araçlar bile çok yaygın. Otopark sorunu çok olmasa bile ana caddelerimizde zaman zaman uzun süre parklanmadan kaynaklanan sıkıntılar var. Biz güvenli alan ürettikçe insanlar daha çok geldi. Tabi kaymakamlık burada, belediye burada. En güvenli yer. Herkes aracını burada bırakıp ayrılmak istiyor. Artık eskisi kadar problemimiz kalmadı. Binaların önünde ve yan tarafta ürettiğimiz alanlarla kapasiteyi 3-4 katına çıkardık.

3 YENİ HAT KURDUK

İlçe nüfusu 110 bini geçti. Okul sayımız da her geçen gün artıyor. Mesela geçenlerde okullar bölgesinde sorun oldu. 3 yeni hat kurulması için oturduk, çalıştık, sorunu çözdük. Milli eğitim müdürlüğümüz eksik olan yerlerde servis koydu. Problemlerin çoğunu çözdük. Ama bir iki yerde de sıkıntı var. Onlarla da ilgileniyoruz.”

Kaynak:ENKOCAELİ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam