Çıraklıkla adım attığı mesleğine 60 yıldır devam ediyor - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 13:39

Çıraklıkla adım attığı mesleğine 60 yıldır devam ediyor

reklam
Çıraklıkla adım attığı mesleğine 60 yıldır devam ediyor
Son Güncelleme :

12 Nisan 2022 - 14:46

103 views
reklam

Kocaeli’de 60 yıldır berberlik yapan Kerim Tüfeksever, 7 yaşında adım attığı mesleğindeki heyecanını hiç yitirmedi.

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’de 60 yıldır berberlik yapan Kerim Tüfeksever, 7 yaşında adım attığı mesleğindeki heyecanını hiç yitirmedi.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 60 yıldır berberlik yapan Kerim Tüfeksever (67), mesleğine 7 yaşında babasının yanında çırak olarak başladı. Çıraklık döneminin ardından ustalığa adım atan Tüfeksever, kendisine 40 yıl önce dükkan açtı. Sabahın erken saatlerinde açtığı 5 metrekarelik dükkanında müşterilerini ağırlayan Tüfeksever, mesleğini ilk günkü heyecanıyla icra ediyor.

“Berberlik baba mesleğim”

Mesleğini severek yaptığını belirten Kerim Tüfeksever, “60 senedir bu mesleği icra ediyorum. 40 senedir bu dükkanda çalışıyorum. Bu benim baba mesleğim, bu işe 7 yaşında babamın yanında başladım. Hala devam ediyorum ve devam etmeye niyetim var. Bir sürü çırağım oldu. Bazıları bu mesleği yapmaya devam ediyor, bazıları da fabrikalara gitti. Mesleğimi seviyorum. 40 yıldır bu 5 metrekarelik dükkanda mesleğimi icra ediyorum” dedi.

“Bu dükkan sayesinde 3 çocuğumu büyüttüm”

Gücü yettiğince mesleğini yapmak istediğini söyleyen Tüfeksever, “Bu mesleği her gence tavsiye ederim. Çok kibar, hafif ve nezih bir meslek. Herkesten bir şey dinleyip öğreniyorsunuz. İnsanlarla dertleşip sohbet edebiliyorsunuz. Müşterinizle tıpkı aile dostu oluyorsunuz. Şu anda az çırak var, mesleğe talep yok. Yeni nesilden çırak yetişmiyor. 60 sene içerisinde 20 çırak yetiştirdim. Hepsi hala gelip elimi öpüyor ve bana dua ediyor. Bu mekan küçük ama buradan çok memnunum. Bu dükkan sayesinde 3 çocuğumu büyüttüm. Elim ayağım tuttuğu müddetçe bu mesleğe devam edeceğim. 80 yaşına kadar çalışma niyetim var” şeklinde konuştu. – KOCAELİ

Çıraklıkla adım attığı mesleğine 60 yıldır devam ediyor
Çıraklıkla adım attığı mesleğine 60 yıldır devam ediyor

Kaynak: İHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam