Japonya’nın en büyük petrol şirketi Eneos’un başkanı taciz nedeniyle görevden alındı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 00:02

Japonya’nın en büyük petrol şirketi Eneos’un başkanı taciz nedeniyle görevden alındı

reklam
Japonya’nın en büyük petrol şirketi Eneos’un başkanı taciz nedeniyle görevden alındı
Son Güncelleme :

23 Aralık 2023 - 11:18

80 views
reklam

Japonya’nın en büyük petrol şirketlerinden Eneos Holdings’in başkanı Saito Takeşi, sarhoşken bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle görevinden alındı. Şirket içi soruşturma sonucunda Saito’nun davranışının suistimal içerdiği tespit edildi ve kabul edilemez bulundu. Saito’nun yerine İdari Başkan Yardımcısı Miyata Tomohide atanacak.

Japonya\'nın en büyük petrol şirketi Eneos\'un başkanı taciz nedeniyle görevden alındı

Japonya’nın en büyük petrol şirketlerinden Eneos Holdings Başkanı Saito Takeşi’nin, “sarhoşken bir kadını taciz ettiği” gerekçesiyle görevine son verildi.

Eneos Holdings’ten yapılan açıklamaya göre, Başkan Saito’nun kasımda “sarhoşken bir kadına uygunsuzca sarıldığı” iddialarına yönelik soruşturma sonuçlandı. Firma içi ihbarla farkına varılan durumun derinlemesine araştırılması için firma dışı avukatlara başvurulan soruşturmada, Saito’nun “davranışının suistimal içerdiği” saptandı.

OLAY ÜST DÜZEY İSİMLERİN YER ALDIĞI TOPLANTIDA YAŞANDI

Olayın, Genel Müdür Yardımcısı Yasuşi Yatabe ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Kotaro Sunaga’nın da katıldığı bir toplantıda yaşandığı ortaya çıktı. Davranışı “kabul edilemez” olarak nitelendirilen Saito’nun, Eneos Holdings Başkanlığı görevine son verildi.

ESKİ BAŞKAN DA TACİZ NEDENİYLE İSTİFA ETMİŞTİ

Saito’dan boşalan pozisyona, yeni yönetici kadrosu seçilene kadar İdari Başkan Yardımcısı Miyata Tomohide getirilecek.
Ağustos 2022’de, Eneos’un o dönemki başkanı Sugimori Tsutomu, bir lokantada müşterilerle ilgilenen kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle istifa etmişti.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam