Kocaeli’de Yangın Güvenliği Eğitimi ve Tatbikatı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 11:35

Kocaeli’de Yangın Güvenliği Eğitimi ve Tatbikatı

Kocaeli’de Yangın Güvenliği Eğitimi ve Tatbikatı
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2024 - 19:46

45 views

Kocaeli’de, itfaiye personelleri tarafından vatandaşlara yangın güvenliği eğitimi verildi ve gerçeği aratmayacak bir tatbikat da yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Birimi KOBİTEM ekipleri, Gebze’de bulunan 26 Nisan Emlak Konutları Sitesi sakinlerine yönelik “yangın güvenliği eğitimi” düzenledi. Eğitimde, yangın önleme yöntemleri, yangında doğru hareket tarzı ve taşınabilir yangın söndürücülerin kullanımı gibi pratik bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Eğitimin son bölümünde ise katılımcılar tarafından uygulamalı olarak yangın söndürücüler kullanılarak bir tatbikat gerçekleştirildi. Bu tatbikat, gerçek bir yangın durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiğini öğrenmek adına önemli bir fırsat sağladı.

Büyükşehir İtfaiyesi’nin düzenlediği bu eğitimler sayesinde, vatandaşların olası afet ve yangın durumlarına karşı hazırlıklı olmaları ve acil durumlarda doğru müdahaleyi yapabilmeleri amaçlanıyor. Profesyonel itfaiye ekiplerinin gelene kadar vatandaşların kendi başlarına bu tür durumlarla başa çıkabilmesi için bilinçlendirme ve pratik deneyimler sunuluyor. Bu tür eğitimlerin, toplumun genel yangın güvenliği bilincini artırmada kritik bir rol oynadığına inanıyoruz.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam