Yazar Şeyda Bozkurt’un “Güzel Şeyler Kalpten Gelir” şiir kitabı çıktı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 07:07

Yazar Şeyda Bozkurt’un “Güzel Şeyler Kalpten Gelir” şiir kitabı çıktı

reklam
Yazar Şeyda Bozkurt’un “Güzel Şeyler Kalpten Gelir” şiir kitabı çıktı
Son Güncelleme :

12 Eylül 2023 - 16:27

170 views
reklam

Yazar Şeyda Bozkurt’un “Güzel Şeyler Kalpten Gelir” isimli şiir kitabı, Perpa Ticaret Merkezi’nde okurlarla bir araya geldi. Bozkurt, Perpa Ticaret Merkezi’nde düzenlenen şiir söyleşisine yeni kitabı “Güzel Şeyler Kalpten Gelir” ile katıldı.

“Belki de inandığımız aşk, hiç var olmadı.”

Röportajda ilk başta kendinden bahseden Bozkurt, şiir hayatına ortaokulda başladığını ve şiirle giderek daha çok bütünleştiğini söyledi. Şiir yazma amacının insanlara şiiri aşılamak ve ruhlarına dokunabilmek olduğunu belirten Bozkurt, “20 yılı aşkındır şiir yazıyorum. İnsanın en iyi yönünün eli ve öğretmeni olduğuna inanırım. Çocukluğumdan beri hem müzikle hem de yazarlıkla ilgilendiğimden, bir zaman sonra söz yazarlığına geçiş yaptım ve besteler kaleme almaya başladım. Aslında sanatın farklı dallarıyla ilgilenmekten zaten büyük keyif alıyordum, yazarlık da bu ilgiyi takriben gelişti.” dedi.

Şiir yazmakla roman yazmanın ayrı şeyler olduğunu vurgulayan Bozkurt, şimdilerde polisiye ve cinayet üzerine bir roman üzerine çalıştığını belirtti. Yazar Bozkurt, Kitabın ismine karar veriş sürecinin, insan kalbinden güzel şeyler geçirirse güzel şeyler olur” mottosuyla yola çıktığını söyledi.

“Karnımızı doyurduğumuz kadar kalbimizi de doyurmamız lazım.”

Bozkurt, “Güzel şeyler düşünmenin güzel şeyleri getirdiğine olan inancım, her zaman temel hayat ilkem oldu diyebilirim aslında. Hayatımda aşkın da, mutluluğun da çok büyük bir yeri vardı ve ben bu ilkeden hareketle kitabımın hem adını, hem de kapak fotoğrafını aşkı simgeleyen bir şey olarak düşlemiştim. Sonuçta kitabın kapağında hem yaşamımı merkeze alan Galata Kulesi’ni, hem de tatlı bir Londra imgelemi yaratmak istedim. Bu konuda başarılı olduğumu da düşünüyorum” dedi.

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam