YUVACIK BARAJI’NDA SU SEVİYESİ YÜZDE 19’A DÜŞTÜ; KÖPRÜLER YENİDEN GÖRÜLDÜ - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 11:24

YUVACIK BARAJI’NDA SU SEVİYESİ YÜZDE 19’A DÜŞTÜ; KÖPRÜLER YENİDEN GÖRÜLDÜ

reklam
YUVACIK BARAJI’NDA SU SEVİYESİ YÜZDE 19’A DÜŞTÜ; KÖPRÜLER YENİDEN GÖRÜLDÜ
Son Güncelleme :

21 Kasım 2022 - 10:57

142 views
reklam

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde içme suyu ihtiyacının karşılandığı Yuvacık Barajı’nda su seviyesinin yüzde 19’a düşmesi ile birlikte, eskiden ulaşım için kullanılan köprüler yeniden ortaya çıktı.

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde içme suyu ihtiyacının karşılandığı Yuvacık Barajı’nda su seviyesinin yüzde 19’a düşmesi ile birlikte, eskiden ulaşım için kullanılan köprüler yeniden ortaya çıktı.

Başiskele’deki 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’nda mevsim şartlarına bağlı olarak su seviyesi, yüzde 19’a düştü. Düşüş ile birlikte barajın bir bölümünde suların çekildiği, bazı noktalarda ise toprağın çatladığı görüldü. Eskiden ulaşım için kullanılıp, köyleri birbirine bağlayan köprüler de suların çekilmesi ile birlikte ortaya çıktı. Öte yandan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSU) resmi internet sitesindeki verilere göre, Yuvacık Barajı’nda şu anda 9 milyon 580 bin metreküp su bulunuyor. İlerleyen günlerde mevsimsel yağışlara bağlı olarak su seviyesinin artması bekleniyor.

Kaynak: DHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam