Temizlik görevlisi yaptığı kalp masajıyla hayat kurtardı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 13:16

Temizlik görevlisi yaptığı kalp masajıyla hayat kurtardı

reklam
Temizlik görevlisi yaptığı kalp masajıyla hayat kurtardı
Son Güncelleme :

29 Eylül 2021 - 11:42

148 views
reklam

Gölcük’te kahvehanede kalp krizi geçiren Necati K., bu sırada sokakta temizlik yapan belediye çalışanı Müslüm Kaya’nın (28) müdahalesiyle yaşama tutundu. Kalp masajıyla Necati K.’yi hayata döndüren Kaya, “Kardeşim hemşire olduğu için o öğretmişti. Vatandaşlar bana ‘kalp masajı yapma’ dediler ama dinlemedim” dedi.

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Müslüm Kaya, önceki gün görev bölgesi Piyale Paşa Mahallesi’nde sokakları süpürürken, kahvehanede Necati K.’nin fenalaştığını gördü. Necati K.’nin nabzı ile kalbinin atmadığını fark eden Kaya, hemşire kız kardeşinden öğrendikleriyle müdahalede bulundu. Kaya, Necati K.’ye kalp masajı yaparak yeniden hayata döndürdü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekibi, Necati K.’yi Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen, anjiyo yapılan Necati K’.nin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Yaptığı kalp masajıyla birlikte Necati K.’nin nabzının yeniden atmaya başladığını ifade eden Kaya, “Kahvehanede bir kalabalık gördüm. Bir kişi yerde baygın yatıyordu. Yüzünü yıkamışlar. Diline baktım, boğazına kaçıp kaçmadığına. Dilinde sıkıntı yoktu. Nabzı ve kalbi atmıyordu. Kalp krizi geçirdiğini anladım. Kalp masajı yapınca sağ kolu kıpırdadığını gördüğümde bıraktım. Kardeşim hemşire olduğu için o öğretmişti. Vatandaşlar bana ‘kalp masajı yapma’ dediler ama dinlemedim. Kalp masajı yapınca nabzı yerine geldi. Ambulansla sedyeye koyduk. Kalbi yeniden ambulansta durdu. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 3 damarı tıkanmış ve 1’ini açabilmişler. Yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor. Doktor, ‘ olay yerinde ilk müdahaleyi kim yaptıysa ona can borcunuz var ‘demiş. Yine olsa yine vatandaşlık görevimi yaparım” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam