İzmit kaybetti. Kazanan Fatma Hanım oldu! - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 07:34

İzmit kaybetti. Kazanan Fatma Hanım oldu!

reklam
İzmit kaybetti. Kazanan Fatma Hanım oldu!
Son Güncelleme :

03 Kasım 2021 - 9:52

161 views
reklam

İzmit Belediye Meclisi kasım ayı grup toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, 300 milyonluk arazinin KEV’e bedelsiz satışını gündeme getirmişti

İzmit Belediyesinin CHP’li yönetimi, öğrenci yurdunun TÜGVA’ya bir protokol çerçevesinde kiralanmasına itiraz ediyordu. AK Partili meclis üyesi Muharrem Tutuş konuyu gündemde tutmaya çalışan CHP yönetimini KEV’den vurdu. Konuyla ilgili mecliste kapsamlı açıklama yapan Tutuş sosyal medya hesabından belgeleri de paylaştı, şunları yazdı:

VAKFIN AVUKATI

“2016 yıllarına kadar süren, İzmit Büyükşehir Belediyesinin 50 dönüm arazisinin bedavaya gittiği ve sonrada tekrar belediyeye kiralanarak milyonların hiç edildiği o davanın ve vakfın avukatı, Fatma Kaplan Hürriyet çıktı.
İzmit Belediyesinin hem 50 dönüm arazisi hem de milyonları giderken; İzmit kaybetti, kazanan Fatma hanım oldu…”

AVUKATLIĞINI YAPMIŞ

Tutuş paylaştığı belgelerde, KEV’in 1995 yılında gerçekleştirilen söz konusu satış için herhangi bir ödeme yapmadığı ile Büyükşehir Belediyesinin açtığı konuyla ilgili davada KEV’in avukatlığını Fatma Kaplan Hürriyet’in üstlendiği görülüyor.

 

SÖZÜM ONA SATILMIŞ!

Muharrem Tutuş, İzmit Belediye Meclisinde konuyla ilgili olarak şunları söylemişti:
“Elimde bir satış evrakı var. Bu satış senediyle İzmit Büyükşehir Belediyesine ait olan 50 dönümlük yer bir vakfa yani KEV’e sözüm ona satılmış. Sonra ne olmuş? Bu arada satış evrakına göre 300 Milyona satılmış. Belediyeninken KEV’e verilmiş. Bu satış nasıl olmalı diye kanuna baktığımız zaman şartları görüyoruz. Alım satım değerinin çok yüksek olmaması, imar planlarında kamu yararına kullanılacak yer olmaması, belediyenin meclis kararı alması ve o dönemin toplu konut idaresi başkanlığı yani o dönemki iskan bakanlığı onayı gerekiyor. O satışı dönemin bakanı onaylamamış ve yeri belediyeye geri vermiş. Ama satış yapılmış.

NELER YAPILMIŞ?

Peki bu satış nasıl yapılmış? Satış evrakında 30 Milyonu peşin, 270 Milyonu 10 eşit taksitle ödenecektir” denmiş. Daha sonra bu iş mahkemelik olmuş. Olay mahkemelik olmuş. Belediyeden mahkeme satış evraklarını istemiş. Evraklarda şöyle bir ifade var, “İlgili vakıftan belediyeye hiçbir ödeme sağlanmamıştır.” Bu bir. Daha 270 Milyon borç var belediyeye ödenmesi gereken.

BU ANLAYIŞ DEĞİŞMEZ

Bu 270 Milyon TL ne olmuş? İki kuruş edecek bir kağıtla yok edilmiş. Belediyenin bu vakfa 270 Milyon TL borcu varmış ki o borcunda kaydı yok. O borca mahsuben başka para ödemenize gerek yok, yer sizindir denmiş. Bakın bu evraklar burada. İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığının 13.11.1995 tarihli bir evrakı bu. Anlayış değişmez, tarih olabilir ama anlayış değişmiyor.

BUNLAR RESMİ EVRAKLAR

Bunlar resmi evraklar. Daha güzelini söyleyeyim size. 300 milyonu çöpe attınız, 50 dönüm yeri de verdiniz. Daha sonra bakın belediyeye bir kira sözleşmesi gönderiliyor. Bana istediğiniz kadar itiraz edebilirsiniz. Herkes kendi vicdan muhasebesini yapsın. Neyse bakın sonra dernek belediyeye kira sözleşmesini gönderiyor. Aylık 14 bin para istiyor. Gecikme yaşanırsa gecikme faizini de alırım diyor. Hem bedavaya bu dernek burayı alıyor hem de kira istiyor.

 

KENDİ MÜLKİYETİNİZ OLSA YAPAR MIYDINIZ?

Apartman giderleri kiracıya ait diyor bu sözleşmede ama ortada bir apartman yok. uyuşmazlık olursa yetkili İstanbul mahkemeleridir deniyor. Daha sonra bu aynı vakıf, belediyeden para ödemeden aldığı arsanın yanındaki iki arsayı, mülkiyeti İzmit Büyükşehir Belediyesine ait iki arsayı belediyeye kiralıyor. Bakın durum ortada, her şey evraklarla açık. Vakıf falan böyle konuşurken biraz vicdanlı olmak lazım. Bazı şeyleri tartarak yapmak lazım. Kendi mülkiyetiniz olsa yapar mıydınız? Bunu reva görüyor musunuz? Bilgiler burada istediğiniz kadar tartışabiliriz.”

 

 

Kaynak:ENKOCAELİ
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam